רוצים ארגון יצירתי באמת? אם כן, חִשבו בתוך הקופסה. הרעיון הבסיסי הראשון הוא כי הפתרון נמצא בתוך הקופסה. לא צריך להמציא יש מאין אלא להשתמש במה שקיים. ומכאן אפשר להתחיל בתהליך שיטתי של פירוק המוצר/בעיה למרכיביה השונים ובחינת כל אחד מהם בנפרד. האם אפשר למצוא לו שימוש חדש, האם אולי כדאי לבטל אותו, האם כדאי לפצל את התפקוד שלו לשני מרכיבים אחרים וכך הלאה.
על פי הגישה המסורתית, היצירתיות אינה מובנית ואינה כפופה לכללים או לדפוסים, וכדי להיות מקוריים וחדשנים באמת עליכם לחשוב מחוץ לקופסה. על פי הגישה המסורתית, יש להתחיל בבעיה ואז לערוך סיעור מוחות פרוע עד שמגיעים לפתרון.
חשיבה בתוך הקופסה מראה שחדשנות טובה ומהירה יותר מתרחשת כשפועלים בתוך העולם המוכר לכם (אכן כך, בתוך הקופסה) תוך שימוש בסדרת תבניות המכוונות את התהליך היצירתי באופן שעושה אותנו יצירתיים יותר, לא פחות.
הטכניקות האלה נגזרות ממחקר שגילה סדרה מפתיעה של תבניות המשותפות לכל הפתרונות החדשניים. אלה יוצרות את התשתית ל"חשיבה המצאתית שיטתית", SIT, המשמשת כיום מאות תאגידים בכל רחבי העולם, לרבות חברות מובילות כמו ג´ונסון & ג´ונסון, ג´נרל אלקטריק, פרוקטר & גמבל ופיליפס.