לראשונה, לאחר שני עשורים, הסכם ראשון של ארגון הסחר העולמי להפחתת מכסים: 54 מדינות החברות בארגון הסחר העולמי, בהן גם ישראל, הסכימו על ביטול מכסים הדדי למוצרי אלקטרוניקה.לאחר שלוש שנים של משא ומתן שלווה במספר משברים ממושכים, הושגה בג'נבה הסכמה בין 54 מדינות, הסוללת את הדרך לחתימה על הרחבת ה- ITA – הסכם משנת 1996 על ביטול מכסים למוצרים בתחום האלקטרוניקה. מטרת ההרחבה היא ביטול מכסים על למעלה מ- 200 מוצרי אלקטרוניקה, שלא היו כלולים בהסכם המקורי (רובם פשוט לא היו קיימים באותה עת). בהסכם שותפים בין היתר ארה״ב, האיחוד האירופאי, סין, טייוואן, יפן, קוריאה, טורקיה, קנדה, אוסטרליה, קולומביה, מלזיה, הפיליפינים ועוד. ישראל יוצגה בשיחות על ידי צוות בראשות מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה.
הסחר העולמי במוצרי אלקטרוניקה מהווה נפח משמעותי מכלל תנועת הסחר הגלובלית. לפי ארגון הסחר העולמי, ההסכם מכסה סחר גלובלי במוצרים בשווי של כטריליון דולר מתוך ארבעה טריליון של סחר כולל במוצרי אלקטרוניקה בעולם. להסכם תהיה השפעה חיובית על זרימת מוצרי אלקטרוניקה סופיים ומוצרי ביניים המשמשים בייצור מוצרים אלו בין גושי הסחר המרכזיים בעולם – אסיה, ארה"ב ואירופה. ההשפעה של ההסכם עשויה להיות משמעותית במיוחד על היצוא לסין, שהמכסים בה גבוהים יחסית.
רשימת המוצרים הכלולה בהסכם מגוונת ביותר וכוללת מוצרים סופיים לצד רכיבים ומכונות המשמשות בייצור מוצרי אלקטרוניקה. בין המוצרים ניתן למצוא מערכות למשחקי וידאו, מערכות סטריאו, מדפסות ודיו למדפסות, זיכרונות פלאש, ציוד רפואי (למשל מכונות CT ו- MRI), ראוטרים, מכונות ורכיבים המשמשים בייצור מוליכים למחצה, ציוד לייצור סיבים אופטיים, מכונות ורכיבים המשמשים לייצור מסכי LCD, מסכי מגע, מיקרוסקופים, מצלמות וידאו, אוזניות, רמקולים, מגברים. בהתאם לסיכום, הורדת המכסים תתבצע בהדרגה על פני מספר שנים, החל מיוני 2016."
שר הכלכלה אריה דרעי: "מדובר בהסכם מצוין שיביא לצמצום עלויות, הן לצרכנים והן לתעשיינים וליצואנים הישראלים והוא מהווה נדבך נוסף במאבק שאנו מנהלים ביוקר המחייה. ההסכם ישפר את הגישה של התעשייה הישראלית לשווקיי היצוא העיקריים שלה – ובכך צפוי לחזק את התחרותיות של התעשיות המתקדמות בישראל בשווקי העולם – ובמקביל, צפוי להוביל להוזלה של מוצרי האלקטרוניקה ולסייע בכך לאוכלוסיות המתקשות להתמודד עם יוקר המחייה". שר הכלכלה הוסיף כי: "הדבר צפוי להיות משמעותי במיוחד למספר תעשיות ישראליות חזקות כגון תעשיית הציוד הרפואי ותעשיית המוליכים למחצה, שכוחן התחרותי אל מול שווקי היעד צפוי להתחזק ולחזק את הצמיחה".
אוהד כהן, מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה: "ישראל לקחה חלק פעיל במשא ומתן שהתנהל בשלוש השנים האחרונות במסגרת ארגון הסחר העולמי בג׳נבה. השתתפות ישראל בהסכם מבטאת את התחרותיות של התעשיות המתקדמות בישראל ואת העניין הרב של התעשייה בישראל בביטול חסמי סחר מכסיים ולא מכסיים. ההישג הישיר שההסכם מביא הוא אמנם ביטול חסמים מכסיים, אך הושגה במסגרתו הסכמה על השקת תוכנית עבודה לטיפול גם בחסמים שאינם מכסיים (תקינה בדיקות נאותות וכו'), שהצדדים להסכם הכירו במרכזיותם בכל הנוגע לסחר במוצרי אלקטרוניקה. מדובר, בין היתר, בבדיקות ואישורים מקומיים הנדרשים כמעט בכל מדינה לשיווק מוצרי אלקטרוניקה."