האתר יהווה נקודת הגישה הראשונה עבור חברות המעוניינות לפנות למרכז העסקים ישראל – סין הממוקם בשנגחאי. שר הכלכלה, נפתלי בנט, יצא בראשית השבוע לביקור עבודה בסין. היקף הסחר הבילטרלי בין ישראל לסין עמד ב-2013 על סך של 10.6 מיליארד דולר. מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה יקיים בעוד כחודשיים – לראשונה – את 'ועידת סחר החוץ של ישראל'.
משרד הכלכלה מגביר את המאמצים לעודד ולסייע ליצואנים ישראליים לחזק את פעילותם המסחרית בסין. כחלק מהפעילות המתמשכת של מינהל סחר חוץ להביא לגיוון יעדי היצוא של התעשיה הישראלית ולאור העדיפות הגבוהה שהעניק לנושא השר נפתלי בנט, הקים מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה אתר אינטרנטי ייעודי, המאפשר לכל יזם, יצואן, גורם עסקי וכיו"ב לקבל את מכלול המידע הנחוץ על מנת לקדם עסקאות בסביבת העסקים הסינית.
האתר החדש – "סין – מרכז מידע ליצואן" – הינו אתר ראשון מסוגו שמטרתו להגיש ליצואן הישראלי את כל המידע שלו הוא זקוק על מנת לחדור לשוק הסיני ולהשתלב בפעילות עסקית אל מול השחקנים השונים בשוק זה. האתר למעשה מהווה פלטפורמה המנגישה את כלי הסיוע אותם מעניק מנהל סחר חוץ ליצואנים הישראלים המייצאים לסין, כלים שנועדו לסייע אל מול האתגרים הרבים (רגולטוריים, כלכליים, תרבותיים ועוד) עמם מתמודדים אותם יצואנים.
האתר משלב תכנים קבועים כגון מדריך ליצואן המתחיל, מדריכים רגולטורים, מידע על כלי סיוע ליצואן, ביניהם: קרנות ותכניות סיוע, מדריכים ופרסומים, סקירות כלכליות עדכניות, מדריך 5 צעדים עבור היצואן המתחיל ועוד.
בנוסף, כולל האתר סקירות ותכנים המתעדכנים באופן רציף, הנוגעים לפעילויות הנספחים המסחריים של משרד הכלכלה ברחבי סין, לרבות 'פוסטים' מקוריים של הנספחים המסחריים המתעדכנים בבלוגים וברשתות החברתיות. כמו כן, האתר יהווה נקודת הגישה הראשונה עבור חברות המעוניינות לפנות למרכז העסקים ישראל – סין הממוקם בשנגחאי ואשר נמצא כעת בתקופת הרצה.
לצד זאת, כולל האתר מידע על אנשי קשר רלוונטיים במטה מינהל סחר חוץ בישראל, לוח אירועים מקצועי, מידע על אירועים עסקיים ומקצועיים בולטים, משלחות נכנסות ויוצאות של חברות סיניות וישראליות וכן מידע אודות צוות המשימה הבין-משרדי לקידום הקשרים הכלכליים בין ישראל וסין, שהוקם במאי 2013, בעקבות ביקורו של ראש הממשלה בסין.
השבוע מבקר שר הכלכלה, נפתלי בנט, בסין ומוביל משלחת של חברות ישראליות. זהו ביקורו השני של השר בסין כחלק ממחוייבותו וממחוייבות המשרד לתמיכה בחברות הישראליות ופעילותן בשוק חשוב זה. הביקור כולל את חניכת מרכז העסקים ישראל-סין בשנגחאי, הצהרה על סיום סקר ההתכנות המשותף (כתהליך מקדמי לקראת מו"מ על הסכם אזור סחר חופשי), הכרזה על העיר הסינית אשר נבחרה לפרוייקט "עיר המים" בה יוטמעו טכנולוגיות ישראליות מתקדמות בתחום ניהול המים, חניכת חווה חקלאית ישראלית אשר נתמכה ע"י תכנית המאגדים של המשרד במחוז פוג'יאן ופעילויות נוספות.
לדברי שר הכלכלה, נפתלי בנט: "התחייבנו להרחיב ולגוון את יעדי הסחר של הכלכלה והתעשייה בישראל ואנו מקיימים. אחד הדגשים אותם קבעתי להקמת האתר הוא עיקרון הנגישות של היצואנים והיזמים למידע ולאנשי הקשר שעובדים בשביל היצואנים בשווקי היעד – הנספחים המסחריים שלנו הפזורים ב- 40 נקודות ברחבי העולם. האתר החדש בהחלט מאפשר מספר דרכים לעשות זאת ולעמוד בקשר רציף, הן עם מטה מינהל סחר חוץ של משרד הכלכלה בישראל והן עם מערך הנספחים בשווקי היעד. האתר נמצא בתקופת הרצה אשר לאחריה נבחן את היעילות שלו ונפעל במידת הצורך להקים אתרים ייעודיים נוספים, שישמשו מרכז מידע לכל יצואן המעוניין לחזק את היצוא הישראלי לעולם."
לדברי מנהל מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה, אוהד כהן: "כלכלתה אדירת הממדים של סין מספקת הזדמנויות לתעשייה הישראלית. החברות הישראליות מציעות פתרונות טכנולוגיים חדשניים אך לעיתים מתקשות בגישה לשוק הסיני, שהוא בעל מאפיינים ייחודים. מינהל סחר חוץ, האמון על ניהול מדיניות הסחר הבינלאומית של מדינת ישראל, מעמיד לרשות היצואן הישראלי מערך כלים ייחודי המיועד לסייע לנווט בהצלחה בין האתגרים הכרוכים בסחר עם סין במטרה למצות את הפוטנציאל הרב הטמון בהידוק קשרי הסחר. האתר הייעודי שאנחנו משיקים מהווה פלטפורמה ידידותית להצגת ארגז הכלים שאנו מציעים ליצואנים ואנו מקוים שהיצואנים יסתייעו בו ובכלים השונים.
ממנהל סחר חוץ נמסר כי היקף הסחר הבילטרלי (טובין בלבד) בין ישראל לסין עמד ב-2013 על סך של כ-10.6 מיליארד דולר וב-2014 (עד ספטמבר השנה) על סך של כ-8.5 מיליארד דולר.
לראשונה יקיים מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה – את 'ועידת סחר החוץ של ישראל', אשר תתקיים בינואר 2015 לאור ההכרה בחשיבות גיוון שווקי היעד של היצוא הישראלי וחיוניות הגיוון לעתידה הכלכלי של ישראל. מטרת הועידה היא לחבר בין הגורמים השונים העוסקים בסחר החוץ הישראלי לרבות: מקבלי ההחלטות, אנשי עסקים ויצואנים, בכירים במשק ובכלכלה ודוברים מהארץ ומהעולם. במהלך הועידה, יוצגו תובנות של בכירי הכלכלנים, האקדמאים, אנשי העסקים וקובעי המדיניות מהקהילה הישראלית והבינלאומית, תוך התייחסות לסביבה המאקרו כלכלית ומגמות הכלכליות חברתיות פוליטיות בזירה הגלובלית ברבדים שונים.