בעלי חברת פוליטיב, שזכתה בפרס יצואנית מצטיינת מטעם המדינה בשנת 2011, פגעו בתחרות בשוק הייצוא, הלבינו הון וסיכנו את קיומו של הסכם סחר חשוב מול מצרים וארה"ב.
רשות המסים הגישה כתב אישום כנגד יצרנית יריעות ניילון לחקלאות ותעשייה, חברת א.א. פוליטיב בע"מ וכנגד בעליה, האחים אבנר גולן (56) תושב ראש העין ואריה גולן (51) מהוד השרון בשל שורת עבירות חמורות על פקודת המכס, חוק מע"מ וחוק איסור הלבנת הון במהלך כארבע שנים, תוך ניצול הסכם סחר מיוחד מול מצרים.
הפרשה החלה כאשר להנהלת רשות המסים הגיע מידע על כך שחברת פוליטיב לבדה מנצלת את כל מכסות הסכם הקוויז (QIZ) – הסכם סחר משולש מיוחד בין ארה"ב, ישראל ומצרים שנועד לעודד את הסחר הכלכלי ואת השותפות בין ישראל למצרים, באמצעות מתן הטבות מס גדולות לחברות מצריות המייצרות מוצרים המיועדים לשוק האמריקאי תוך שימוש בחומרי גלם ישראליים, ובכך פוגעות קשה ביצואנים הישראלים האחרים ובכך, בכלכלת ישראל.
החשדות הועברו לטיפול משרד חקירות מכס ומע"מ ירושלים, ובעקבות ממצאים שנתגלו נפתחה חקירה במהלכה הודו בעלי החברה כי גרפו עשרות מיליוני שקלים לכיסם תוך ניצול תנאי ההסכם. על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד ליאת ברזילי מהיחידה המשפטית הארצית לתיקי מכס ברשות המסים, חברת פוליטיב הגישה בכ-300 מקרים שונים מסמכי ייצוא כוזבים למכס, לפיהם כביכול מכרה את הסחורה שלה לספקים מצריים שונים בסכום של כ-214 מיליון ₪. בפועל, מכרה את כל הסחורה לחברה מצרית אחת בסכומים נמוכים משמעותית, שמשם – במקום להגיע לידי חברות מצריות לייצור מוצר מוגמר, נשלחו כפי שהם תוך שימוש במסמכים כוזבים אל חברת הבת של פוליטיב בארה"ב ובמקסיקו, תוך הפרה של תנאי הסכם הקוויז ופגיעה באמינותו.
על כל חשבונית מנופחת שהעבירו לחברה המצרית על מנת שתוכל להוכיח כי היא כביכול עומדת בתנאי ההסכם, קיבלו עמלה של כ-8% עד 12%, ובסך הכל העמלה אותה קיבלו בגין חשבוניות אלו הגיעה לסך של 23,787,964 ₪ במהלך ארבע שנים. חשבוניות אלו הוגשו למע"מ ולאחר מכן בוטלו ובמקומו הונפקו חשבוניות, בסכומים הנכונים, על מנת שהחברות האמיתיות בארה"ב ובמקסיקו שרכשו את הסחורה יוכלו לעשות בהן שימוש. מאחר שהעמלה אותה קיבלו הנאשמים הינה בגדר רכוש אסור על פי חוק איסור הלבנת הון, בית המשפט אישר הקפאת נכסיהם בשווי של כ- 20,000,000 ₪.