הקילומטרז' השנתי הממוצע של נהג אמריקני נפל בשמונה השנים האחרונות כתוצאה משינויים שעדיין מתהווים בהרגלי התחבורה, כך קובע מחקר של מכון U.S Prig Education שהתפרסם השבוע ומצוטט באתר חדשות הרכב והתחבורה 'אוטוניוז'. מדובר במגמה ארוכת טווח שתשפיע על חיי כולנו, על התשתיות הנדרשות ועל צריכת האנרגיה (באופן כללי סקטור התחבורה הוא צרכן של כמחצית האנרגיה של מדינה מפותחת).
חמש הסיבות העיקריות שהמחקר קובע תרמו לירידה בהיקפי הנהיגה הם:
- פרישתם של הבייבי בומרס מהעבודה
- הרגלי התעבורה החדשים של המיליניאלס המעדיפים הליכה ואופניים
- עליה במחירי הדלק שהפכה את הנהיגה ליקרה יותר
- תרומה של המשבר הכלכלי למרות שהירידה החלה לפני שהוא פרץ
- טכנולוגיות אינטרנט שהפכו את הנהיגה לפחות נחוצה ואטרקטיבית בהשוואה לאלטרנטיבות.
"הבום של הנהיגה עבר," קבעה פניאס באקסנדאל (Phineas Baxandall), אנליסטית בכירה במכון ושותפה לכתיבת הדו"ח. "אין סימנים לכך שהגידול הקבוע שראינו עד 2005 מראה סימנים של חזרה. יותר ויותר מיליניאלס (ילידי 1983-2000) הופכים לבוגרים והנטייה שלהם לנהוג פחות הופכת לנורמה, הירידה בנהיגה תהיה גדולה אף יותר."
המחקר קובע שב-2004 הקילומטרז' לנפש היה בשיא, ב-2007 הקילומטרז' המצטבר קבע שיא וכעת הקילומטרז' הממוצע אינו גדול יותר מאשר בסוף תקופת נשיאותו של קלינטון (2000). המחקר גם מצא שב-2011 רק כ-68 אחוזים מהאוכלוסיה בגילאי 16-24 החזיקה ברשיון נהיגה, לעומת שיא של כ-83 אחוזים ב-1983 והקילומטרז' של המילניאלס (גילאי 16-34) היה ב-2009 נמוך ב-23 אחוזים בהשוואה ל-2001, ירידה חזקה יותר מאשר בכל קבוצת גיל אחרת. להערכת החוקרים דור זה ירצה לחיות חיים עירוניים ויהיה פתוח יותר לקבלת סוגי תחבורה שאינם מחייבים נהיגה, מסקנה שיש החולקים עליה וקובעים שכאשר דור זה יתבגר, יהיו לו ילדים והמצב הכלכלי ישתפר, יחזור גם הוא לנהוג.
עורכי המחקר קובעים שבכל תסריט שהם ערכו, נהגים בעתיד ינהגו פחות מאשר הבייבי בומרס שנהנו משנים של דלק זול, פירבור מואץ ונשים שהצטרפו באופן רב יותר לכוח העבודה. בתסריטים מסוימים המחקר צופה שנהיגה לא תחזור לרמתה מ-2007 עד 2040, השנה האחרונה אליה הגיעו החוקרים.
לקבוע מחדש מדיניות פיתוח תשתיות
הדו"ח מבקר את תחזיות הממשלה, שלפיהן נהיגה תמשך להתרחב ובהתאם להם מבוצעים פרויקטים גדולים של תשתיות, הרחבת כבישים והקמת גשרים. "התשתית שאנחנו מקימים היום תשמש בעיקר ותשולם ע"י המילניאלס שמובילים מגמה אחרת מנהיגה. בהתחשב בגודל של המגמות והמשמעויות לעתיד, אנחנו צריכים ללחוץ על כפתור הריסט של מדיניות התחבורה שלנו," סיכמה באקסאנדל.
השאלה אם זה יוביל לכך שיהיה דלק זול