חוב

MargaretAtwoodהסופרת מרגרט אטווד, אחת הסופרות המהוללות בעולם, בודקת במסה מבריקה זו את המושג "חוב" ומתחקה אחר משמעויותיו השונות במרוצת הדורות, מהעת העתיקה ועד הקריסה הפיננסית הגלובלית של השנים האחרונות. רבים מאיתנו שואלים את עצמם: איך יכולנו לאפשר להתמוטטות כזאת להתרחש? האם "חוב" הוא תבנית אנושית קדומה או בלתי נמנעת?
בכתיבה בהירה, שנונה ושופעת ידע ותובנות קוראת לנו אטווד לבחון מחדש את מושגי הבעלות והחוב המוכרים לנו, בטרם יהיה מאוחר מדי.

אטווד מקדישה להיבט הכלכלי מקום חשוב בספרה, אך כבר מתחילתו היא מדגישה ש"חוב" הוא לא רק סוגיה פיננסית ופוליטית אלא מושג רחב יותר – הוא אחד משורשי התרבות והחברה.
לא ניתן לתפוס את האנושיות ואת כדור הארץ ללא מושג זה, אך דרוש שינוי עצום ביחסנו אליו ואל השלכותיו.

אטווד מתבוננת ב"חוב" מבעד לזיכרונות ילדותה, סוקרת את היסודות ההיסטוריים-ספרותיים-דתיים שלו ואת משמעותו לאדם, דנה בפן השלילי של ה"חוב" באמצעות קריאה מרתקת ביצירות כמו "הסוחר מוונציה" מחד ו"מלחמת הכוכבים" מאידך, וחותמת בהצעה לראות במושג "חוב" יסוד חיובי: חובנו למין האנושי, לכדור הארץ ואף לָאל, כקו שינחה אותנו לחיים שלא יפגעו בסביבה, הן במובן הפיזי והן במובן החברתי-אנושי.

2 תגובות

  1. Mosheshy הגב
  2. Mosheshy הגב

    דייויד גריבר כתב רבות בעניין החוב.אישית אני מעדיף את הראייה של גריבר,מכיוון שראייתו נועזת,ומציעה שינוי בסיסי בארגון החברה כפי שהיא כיום.

    https://www.youtube.com/watch?v=BhbTMB6ehZY

השארת תגובה