צרכנות פוליטית – המדינה מסתייגת מההחרמות על טוריקה

בן אליעזר: "כשם שיצאתי בתוקף נגד גילויי החרמות בעולם ובטורקיה בפרט, כך אני מביע את הסתייגותי מהיוזמה שנשמעה להחרים מוצרים טורקיים בישראל". מנכ"ל התמ"ת: יש לנהוג באחריות ובזהירות על מנת שלא להחריף את המצב הקיים

באופן אישי אני מסכים בהחלט עם דעותיו של פואד, יש לישראל הרבה יותר מה להפסיד מאשר להרוויח מהסיפור הזה. כמדינה שמעל 80% מהתמ"ג שלה קשור לסחר בין לאומי אסור לנו להכנס לנושא הזה של החרמות, מה עוד שזה נותן לגיטימציה לצד השני לעשות כן ויש כבר תנועת החרמה לא מבוטלת בבריטניה ובכמה מהמדינות הנורדיות שהחלה מהחרמת מוצרים שמקורם בהתנחלויות ומתרחבת להחרמת מוצרים ישראלים בכלל.

ולהלן הודעת משרד התמ"ת:
 
"יש להפריד לחלוטין את נושא הסחר מנושאים מדיניים, אל לנו לאפשר פוליטיזציה של נושא הסחר, אינני מוכן לקבל שימוש בחרמות כאמצעי לחץ פוליטי. כשם שיצאתי בתוקף נגד גילויי החרמות בעולם ובטורקיה בפרט, כך אני מביע את הסתייגותי מהיוזמה שנשמעה להחרים מוצרים טורקיים בישראל", כך אמר היום שר התמ"ת בנימין (פואד) בן אליעזר בהתייחסו להצהרות להחרים מוצרים מטורקיה.
השר בן אליעזר אומר עוד כי "אל לנו לתרגם את סערת הרגשות לצעדים אשר עלולים לגרור החרפה של המצב הקיים. הידרדרות שכזו תפגע גם בחברות ישראליות רבות אשר למרות המשבר, עדיין מקימות יחסי מסחר פוריים עם טורקיה.  מהלכים כאלו – אנו יודעים היכן הם מתחילים אך אין לדעת כיצד יסתיימו".
השר קורא לחברות המקומיות לשים את הפוליטיקה בצד ולחזור בהן מההצהרות שנשמעו ביממה האחרונה. "הסחר הבין לאומי הינו אחד הגשרים העיקרים ביחסים בין מדינות ועלינו לעשות הכל כדי לשמר אותו. יתרה מזו, אני מאמין כי הדרך לחזרה לשיגרת היחסים עוברת דרך חיזוק יחסי המסחר והקשר האמיץ, שנרקם מזה שנים רבות, בין קהילת אנשי העסקים בטורקיה ובישראל", אמר השר בן אליעזר.
במקביל, פנה היום מנכ"ל משרד התמ"ת שרון קדמי, להנהלות רשתות השיווק הגדולות וביקש מהן לנהוג באחריות ובזהירות על מנת שלא להחריף את המצב הקיים. "אני פונה אליכם בבקשה לנהוג באחריות ובכובד ראש בנושא זה תוך הפרדה בין תהליכים מדיניים ותהליכים כלכליים. אין ספק כי האירועים האחרונים גרמו לרגשות עזים בקרב אזרחי המדינה, אך על כולנו להביט קדימה ולצפות את ההשלכות הכבדות למעשים אלו, השלכות המהוות כדור שלג שבסופו של דבר יתורגם לפגיעה כלכלית חמורה יותר באזרחי המדינה".
קדמי כותב במכתבו כי "בימים האחרונים נשמעו הצהרות מחברות שונות על החרמת מוצרים טורקיים בישראל. מעשים מסוג אלו הינם בעלי השלכות כלכליות כבדות וזאת בין היתר בשל העובדה כי חברות רבות שמקיימות יחסי מסחר פוריים עם טורקיה גם בצל האירועים האחרונים, עלולות להיפגע".

השארת תגובה